Flyger svenskarna utomlands över jul?

Svenskarna har börjat resa allt mer och det är inte längre en självklarhet att fira jul och nyår i hemmet som tidigare. December är en månad som är perfekt för att resa bort under en lite längre tid. Barnen har jullov och det är ofta en bra tidpunkt för vuxna att ta ut semesterdagar i samband med julledigheten. Sommaren som är ett annat bra alternativ för att resa iväg en längre tid är ofta inte lika intressant då det är den tid på året som många tycker är bäst i Sverige. Julen är en tid då många vill ta sig bort från det kalla Sverige för att njuta av sol och bad, det är en naturlig halvtidsvila från mörkret. En del passar också på att besöka dynamiska storstäder som London eller New York för att blanda annat handla kameror och teknikutrustning till ett förmånligt pris. I Sverige handlar vi ofta teknik på nätet för att priserna är förmånliga genom e-handel, men det kan alltså vara ett alternativ att överväga köpet utomlands. Dyrare inköp utomlands skall dock övervägas då skatt och avgifter kan förekomma. Läs mer i Skattverkets Tullguide. Företag som Gunnar Olssons Foto försöker hålla samma priser i både e-handeln och i den fysiska butiken. Detta stärker Sveriges konkurrenskraft gentemot utlandsköp.

Thailand fortfarande mest populärt

Thailand är det absolut vanligaste resmålet för svenskar över jul och nyår. Thailands popularitet har stigit till otroligt nivåer. Landet har det mesta som svenskar söker efter när de reser iväg, vackra stränder, trevligt folk och framför allt en redan väl etablerad turistsektor. Thailand har fått ett gott rykte som spridit sig som en löpeld. Det är också ett billigt land där semestersugna svenskar kan leva lyxigt utan att behöva betala det pris som det hade kostat i Europa. 

New York är alternativ nummer två

New York fortsätter att vara ett hett semesteralternativ, med stadens enorma utbud och imponerande skyskrapor känns det exotiskt för svenskar att åka dit. Den låga dollarn gör också New York till ett prisvärt alternativ när det kommer till allt från shopping till hotellpriser. New York är en stad som är känd för sitt stora nyårsfirande på Times Square med imponerande fyrverkerier och festlig stämning som inramning för högtiden. 

Dubai – ersätter Medelhavet?

Dubai är ett hett alternativ mycket eftersom att det är varmare än till exempel Spanien och Grekland under den här tiden. Emiratet är känt för sin djärva arkitektur och ses som en stad som skiljer sig ordentligt från alla andra runt om i världen. Till exempel så kan man i Dubai finna världens högsta byggnad Burj Khalifa som sträcker sig imponerande 828 meter över havet. Att titta ut från Burj Khalifa är en upplevelse man inte kan få någon annanstans i världen. Förutom att vara en imponerande stad är Dubai City också en bra plats för att ligga på stranden. En fördel som Dubai har gentemot till exempel Thailand är att det är närmare till Sverige.